Sienet
Herkkutatti

Herkkutatti on parhaita ruokasieniämme.

Herkkutattia löytyy koko maasta lehti- ja havumetsistä, kesästä syksyyn. Herkkutattien ryhmä koostuu useista eri ryhmistä. Kaikki herkkutatit ovat kuitenkin hyviä ruokasieniä.

Lue lisää...
 
Kangasrousku

Kangasrousku on koko Suomessa yleinen ruokasieni, joka kasvaa yleisimmin kangasmetsissä, mutta myös rämeillä ja jäkäläisillä kallioilla.

Lue lisää...
 
Keltavahvero eli kantarelli

Kantarelli on hyvin yleinen ruokasieni, joka kasvaa monenlaisissa metsissä, sekä hieman karuillakin paikoilla. Kantarellilla on pisin satoaika ruokasienistä, sitä löytyy kesästä pitkälle syksyyn.

Lue lisää...
 
Korvasieni

Korvasieni on yleinen koko maassa. Korvasieni kasvaa mieluiten maassa jonka pinta on rikottu, kuten hakkuuaukeat. Korvasieniä löytyy huhti- kesäkuussa, pohjoiseen mentäessä jopa heinäkuussa.

Lue lisää...
 
Matsutake eli männyntuoksuvalmuska

Herkullinen ruokasieni, jota ei tarvitse esikäsitellä. Kasvaa mäntykankailla. Tekee satoa epäsäännöllisesti ja onkin harvinainen löytö.

Lue lisää...
 
Mustatorvisieni

Mustatorvisieni on erinomainen ruokasieni, joka ei vaadi esikäsittelyä. Mustatorvisientä kerätään elokuusta syyskuuhun etenkin Etelä- ja Keski-Suomessa. Pohjoiseen mentäessä mustatorvisientä löytää vähemmän.

Lue lisää...
 
Punakärpässieni

Punakärpässieni on yksi yleisimmistä myrkkysienistä, joka tunnistetaan helposti.

Lue lisää...
 
Suippumyrkkyseitikki

Suippumyrkkyseitikki on tappavan vaarallinen ja erittäin myrkyllinen sieni. Suippumyrkkyseitikki on myrkyllinen vaikka sitä keitetään, joten sitä ei pidä missään nimessä erehtyä poimimaan. Yleensä Suippumyrkkyseitikkiä tavataan Etelä-Suomessa, mutta on sitä löydetty Keski-Suomesta aina Lappiin saakka.

Lue lisää...
 
Valkokärpässieni

Valkokärpässieni kasvaa yleensä kosteissa sammaleisissa kuusimetsissä. Kasvukausi on loppukesästä syksyyn. Valkokärpässientä löytyy Rovaniemestä alaspäin.

Lue lisää...